Voor Mannen

Man zijn? Wat is dat? Hoe doe jij dat? Velen van ons hebben hierin een voorbeeld gemist. Een afwezige vader, vaak op emotioneel niveau. Dat maakte dat we in veilige verbinding met onze moeders bleven. Een patroon wat wij vervolgens herhaalden in onze liefdesrelatie(s).

Smeed je eigen mannenkracht

dsc_1050web

Wat mannen gemist hebben, is begeleiding van de jongen die we waren, naar de man die we (kunnen) zijn. In onze westerse cultuur zijn vrijwel geen initiatierituelen meer waarin jongens ingewijd worden in de mannenwereld. Speciaal daarvoor is dit weekend ontwikkeld. Om alsnog die overgang te maken en je mannenkracht te ervaren.

.

Innerlijke reis

Dit weekend is voor de man die bewust tijd en aandacht durft te besteden aan zijn innerlijke reis. Die deze reis samen met andere mannen aangaat. Die zijn innerlijk vuur, zijn krijgerenergie, aanroept en wakker maakt. De man die al deze energie benut. Zijn hart geeft aan het zwaard. En zijn volledige spierkracht inzet, zijn zweet laat stromen om dit eigen familiewapen te smeden.

.

Ben jij die man?

dsc_1043web

Tijdens dit weekend zijn we als mannen onder elkaar. Je ervaart je energie als man, geestelijk en lichamelijk. Het kan van alles oproepen. In het avondprogramma gaan we hier dieper op in. Iedere man draagt een stukje van de puzzel bij zich. Wat vroeger tijdens een initiatie plaatsvond, ontbreekt tegenwoordig: de puzzel blijft incompleet.

Een deel van de ontbrekende stukjes vullen we aan. Via metaforen, visualisaties en door het delen van verhalen. Een cirkel van mannen rond het vuur.

.

Rituele overdracht tijdens terugkomavond

Na het smeedweekend heb je de tijd om de ervaringen een plek te geven. Op de terugkomavond nemen we de tijd om het zwaard in een ritueel aan je over te dragen.

.

Verblijf

dsc_0995webJe verlaat het terrein van de smederij niet. Hierdoor blijf je in de mannenenergie van het smeden. Naast de smederij is een grasveld met volop ruimte om te kamperen. Je neemt je eigen kampeerbenodigdheden mee. De voorzieningen voor persoonlijke verzorging zijn beperkt. Je zou ze spartaans kunnen noemen. Ook dit vraagt wat van jouw mannelijkheid.

.

Investering

IMG_021350e71b9860c9c.jpgHet zwaardsmeedweekend voor mannen kost € 485,- p.p.. Dit is inclusief:

  • Overnachtingen
  • Materialen
  • Uitleg van het smeden
  • Coaching tussen mannen
  • Drinken & eten (ontbijt, lunch en avondeten. Vanaf zaterdagochtend t/m zondagmiddag)
  • Terugkomavond

Exclusief vervoer.

.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dit kan op de aanmeldpagina. Een weekend gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 6 en een maximum van 12.

.

Data

Wil je op de hoogte blijven van de data voor komende weekenden? Kijk dan in de agenda.