Voor Vaders & Zonen

In onze westerse cultuur zijn vrijwel geen initiatierituelen meer waarin jongens ingewijd worden in de mannenwereld. Speciaal daarvoor hebben wij dit weekend ontwikkeld.

Zwaardsmeedweekend vaders & zonen


IMG_021350e71b9860c9c.jpg
Dit weekend is voor vaders & zonen (tieners vanaf 14 jaar). Met aandacht voor de diepere band tussen vader en zoon. Dit weekend kent daarmee een andere dimensie: los van moeder aansluiten in de mannenlijn en daarmee o.a. kracht, steun en herkenning voelen. Tijdens het smeden maak je samen met je zoon één zwaard. Je bent intensief bezig en werkt samen naar het eindresultaat toe.

.

Rituele overdracht tijdens terugkomavond

dsc_1026web

Na het smeedweekend heb je even de tijd om de ervaringen een plek te geven. Op de terugkomavond nemen we de tijd om het gemaakte zwaard in een ritueel van vader op zoon over te dragen. Als vader geef je het zwaard aan je zoon. Je zoon ontvangt. Als man draagt hij nu het zwaard en ervaart de betekenis hiervan.

Heb je een volwassen zoon? Of een vader waarmee jij een mannenactiviteit wilt ondernemen? Dan kun je samen deelnemen aan het mannenweekend.

.

Verblijf

Gedurende het weekend verlaat je het terrein van de smederij niet. Hierdoor blijf je in de mannenenergie van het smeden. Naast de smederij is een grasveld met volop ruimte om te kamperen. Je neemt je eigen kampeerbenodigdheden mee. De voorzieningen voor persoonlijke verzorging zijn beperkt. Je zou ze spartaans kunnen noemen. Ook dit vraagt wat van jouw mannelijkheid. Je wordt volop uitgedaagd tijdens dit weekend!

.

Investeringdsc_1072web

Het zwaardsmeedweekend voor vaders & zonen kost in totaal € 745,- per koppel. Dit is inclusief:

  • Overnachtingen
  • Materialen
  • Uitleg van het smeden
  • Coaching tussen vader & zoon
  • Drinken & eten (ontbijt, lunch en avondeten. Vanaf zaterdagochtend t/m zondagmiddag.)
  • Terugkomavond

Exclusief vervoer.

.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dit kan op de aanmeldpagina. Een weekend gaat door bij een minimum aantal koppels van 4 en een maximum van 8.

.

Data

Wil je op de hoogte blijven van de data voor komende weekenden? Kijk dan in de agenda.